Forum

 
Temat: ODCHUDZANIE; wyłącznie...
 
 
 
AnNO's Avatar

09/10/2009, 14:47
ODCHUDZANIE; wyłącznie jako: ŻYWIENIE RACJONALNE !!
60. TEMAT.
MASA, SIŁA, jako substancja oraz treści logiczne tj. ODŻYWIANIE ZDROWE I ROZSĄDNE !! *

ZAWSZE W ŻYWIENIU NALEŻY PAMIĘTAĆ O KILKU REGUŁACH:
Odżywiania człowieka; tzw. NIEZMIENNYCH !! Wyniki badań, w laboratoriach np. na oddziałach szpitalnych, czy w przychodniach zdrowia, wykazały bardzo duże podobieństwo między ludźmi 15 a 75 letnimi. Wynika z tych badań jednoznacznie, że różne osoby, a raczej Ich organizmy, reagują na pokarm niemal identycznie, ponieważ liczy się zawsze skład pierwiastkowy produktu zjedzonego przez człowieka, wobec którego, poszczególne narządy wykonują wyuczone przez miliony lat reakcje, długim procesem o nazwie ŻYCIE organizmów żywych na planecie ZIEMIA.

Dlatego też, w diecie racjonalnej NALEŻY wybierać pożywienie sklasyfikowane wg tabel tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu:

1. ENERGIA:
To głównie, jako podstawa CHLEB typu KR-IRL. IŻ=2,6%
Wiem, że to problem, że się go nie kupi, że trzeba samemu, ale dla pana piekarza toksyczna mąka ma znaczenie, natomiast TWOJE zdrowie, dla pana piekarza znaczenia NIE ma. Dlatego musisz koniecznie sam. Tylko bez miodu, bez rodzynek, bo sprzyjają otyłości i cukrzycy typu 2. WYŁĄCZNIE wg oryginalnego przepisu ze strony internetowej;
Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
ADRES_______: http://www.instytutirl.com.pl/

2. MIĘSA:
Wyłącznie chude tj. wołowina, cielęcina, chudy drób bez skóry, cała dziczyzna.

3. RYBY:
Chude i tłuste, ale tłuste to tylko te dzikie, hodowlane WYKLUCZONE !!

4. OWOCE MORZA:
Tylko dzikie, bez octu, bez żadnych dziwnych zalew i sosów.

5. OWOCE:
Zdecydowanie wszystkie, jakie znamy.

6. WARZYWA:
Wszystkie świeże, gotowane, pieczone i smażone, ale jeśli smażone to wyłącznie na kroplach oleju i wodzie, ponieważ chłoną tłuszcz.
GLUKOZA naturalna; to ryż, wszystkie kasze, owoce, warzywa. Logika myślenia, postęp, spokój.

7. NABIAŁ:
Cały i wszystkie przetwory nabiałowe: WYKLUCZONY !!
Mleko krowie na planecie Ziemia jest dla cielaka, a nie dla człowieka. Koncentracja składników, to oczywiste tycie człowieka, wyroby w markecie dodatkowe toksyny. Takich wyrobów cielakowi bym nie dał z szacunku dla zdrowia przyszłej krowy. Cielak staje się krową 12 razy szybciej, niż noworodek dorosłym człowiekiem.
Jeśli babcia pod lasem hoduje krowę, karmi ją wyłącznie trawą, w zimie sianem i suszonymi burakami, to wtedy od takiej zdrowej krowy, mleko jedynie powoduje otyłość u ludzi, ze względu na KONCENTRACJĘ składników. Mleko w marketach oraz np. jogurty z proszku, albo żółty ser 45% tłuszczu o długim terminie przydatności do spożycia, to już inny problem.
P. S. Najwięcej wapnia jest w szprotkach np. wędzone 1400 j. m., mleko tylko 120 j. m., jogurty 120-170 j. m.

7a. JAJA:
Wszystkie jaja np. kurze, przepiórcze są DOZWOLONE.
P. S. Kurczaki nawet małe żywią się wyłącznie trawą, jak dobra gospodyni o nie dba, to również suchymi ziarnami zbóż, no i niekiedy kurczak dzióbnie robaka. To wszystko. Dla ludzi, którzy spożywają jaja kurze problem stanowi jedynie duża ilość tłuszczu, ale to w przypadku, gdy kury są karmione resztkami z pańskiego stołu i spożywają WYSOKIE węglowodany, z chleba lub ciast, czyli chodzi o MĄKĘ. Trzustka u kur działa podobnie jak u człowieka. Jaja zakupione w markecie; to ocenę zostawiam jednak bez komentarza.

8. WĘDLINY:
Wszystkie muszą być wykluczone. Dobra masarnia z 30 dkg mięsa, wykonuje 100 dkg wyrobu finalnego o nazwie smaczna kiełbasa, lub mówią chuda szynka. Resztę ponad te 30 dkg to azotany, azotyny, fosforany,
i cała paleta polepszaczy smaku, zapachu, barwniki itd. To zwykły przekręt i DRAMAT. Jeśli jest inaczej, to dlaczego stację telewizyjną nie wpuszczono do 9 z 10 masarni, które ta TV chciała pokazać. Pokazała tylko tą jedną, przygotowaną do pokazania w TV, i wyglądał ten zakład jakby tam nie było produkcji. Zwyczajnie szkoda słów, po prostu OMIŃ.

9. MĄKA:
Każda mąka np. pszenna, żytnia, odmiana pszenicy tzw. orkiszowa i inne to:
GLUKOZA nienaturalna; wykluczamy. Stymuluje otyłość oraz cukrzycę typu 2, wzdęcia i zaparcia mamy gwarantowane !! Są to tzw. WYSOKIE węglowodany, tj. od 26,01% wzrostu.

10. CUKIER:
Spożywczy, biały i brązowy. Wykluczamy. Otyłość, cukrzyca typu 2, gwarantowane !!
GLUKOZA nienaturalna; to mąka i cukier. Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość.

11. NAPOJE:
Kawa ekspres lub rozpuszczalna kofeinowa, herbata czarna, zielona, czerwona, soki świeże owocowe, warzywne to TAK !! Herbaty smakowe wykluczone, karton oczywiście również wykluczony. Alkohol dozwolony to: wina wytrawne i półwytrawne, białe i czerwone, każde piwo jasne, lecz uwaga woda schodzi do 24 godzin po piwku, oraz wódki wyłącznie białe.

12. PRZYGOTOWANIE DO SPOŻYCIA:
Gotowanie w wodzie; TAK. Gotowanie na parze; TAK. Pieczenie wg uznania; TAK. Smażenie na patelni; TAK. Jest tylko warunek podstawowy: smażymy zawsze na kroplach oleju i wodzie, przyprawy to sól kamienna, morska, pieprz, sucha papryka. Olej z pestek winogron, oliwa z oliwek, olej słonecznikowy, taka kolejność użycia, oczywiście do wyboru i smaku.

Dokładniej przeczytasz w książce, naukowego INSTYTUTU IRL KRAKÓW. Książkę tą czytałem, ja się nią zachwycam, i w moim życiu jest na drugim miejscu, zaraz za elementarzem, a przed literaturą w oparciu o którą moja praca doktorska stała się faktem; warto !! po prostu zwyczajny niezbędnik.

PUENTA:
Z tej klasy tytularnym PROFESOREM się nie dyskutuje, należy wyłącznie się w JEGO wykład wsłuchać. Tym profesorem jest; PRZYRODA planety ZIEMIA.

WYSTARCZY ZAPOZNAĆ SIĘ Z TREŚCIĄ PUBLIKACJI;
Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. *
Znajdują się w niej unikatowe tabele żywieniowe tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu.
NISKIE węglowodany, to np.: banany, buraki, kasza, ryż, winogrona, ziemniaki. Publikacja zawiera pełną klasyfikację dostępnych w handlu artykułów spożywczych, tj. ponad 200 pozycji. Wybieramy pożywienie tzw. ZALECANE i DOZWOLONE.

WYKLUCZAMY PRODUKTY TZW. ZAKAZANE:
Zaczynamy wtedy dopiero, opanowywać i odchudzać nasz organizm !! W rozdziale NR 35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron.

KONKLUZJA finalna:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

ORGANIZM CZŁOWIEKA BUDUJE NOWE KOMÓRKI W OPRACIU O SKŁADNIKI I ZWIĄZKI POKARMOWE:
Dostarczane mu wraz ze zjadanym pożywieniem. Jemy pokarmy tzw. ŚMIECIOWE, to komórki mamy w złym gatunku; Wynik: częste dolegliwości, choroby, niesprawny układ immunologiczny, również krótkie życie. Gdy natomiast spożywamy produkty biologicznie prawidłowe, wynik jest następujący: realizujemy konstruktywnie, długi cykl życia bez większych dolegliwości i chorób.

WYBÓR NALEŻY DO NASZEGO MÓZGU, KTÓRY GDY JEST ODŻYWIONY GLUKOZĄ NATURALNĄ:
Czyli tzw. NISKIMI węglowodanami, tj. do 26% wzrostu; to podejmuje trafne decyzje w tej realnie istniejącej dla rozumnego człowieka: OCZYWISTOŚCI. *

INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 12 359 70 15, telefon/fax: 12 358 77 30, Info: INSTYTUT IRL KRAKÓW, Pn.-Pt. 10:00-17:00

ARTYKUŁ JEST OCZYWIŚCIE DO WOLNEGO WYKORZYSTANIA:
Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.

DLA NAS TJ. IRL KRAKÓW, OKREŚLENIE CYWILIZACJA WIĄŻE SIĘ Z PODAWANIEM LUDZIOM WIEDZY, PRAWDZIWEJ I JASNEJ:
Oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych.

MOTTO:
Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy TU i TERAZ. Autorem przedstawionego artykułu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW.

Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: jw. ***
P. S. Od siebie tylko dodam, że te proste zasady zwyczajnie działają. Polecam i pozdrawiam WSZYSTKICH, zwłaszcza Tych z nadwagą.

60. TEMAT:
ENGLISH VERSION_______: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.
Reply
 
 
 
  • 09/10/2009, 14:47
    AnNO
    ODCHUDZANIE; wyłącznie... (Odp: 7)
    60. TEMAT.
    MASA, SIŁA, jako substancja oraz treści logiczne tj. ODŻYWIANIE ZDROWE I ROZSĄDNE !! *

    ZAWSZE W ŻYWIENIU NALEŻY PAMIĘTAĆ O KILKU REGUŁACH:
    Odżywiania człowieka; tzw. NIEZMIENNYCH !! Wyniki badań, w laboratoriach np. na oddziałach szpitalnych, czy w przychodniach zdrowia, wykazały bardzo duże podobieństwo między ludźmi 15 a 75 letnimi. Wynika z tych badań jednoznacznie, że różne osoby, a raczej Ich organizmy, reagują na pokarm niemal identycznie, ponieważ liczy się zawsze skład pierwiastkowy produktu zjedzonego przez człowieka, wobec którego, poszczególne narządy wykonują wyuczone przez miliony lat reakcje, długim procesem o nazwie ŻYCIE organizmów żywych na planecie ZIEMIA.

    Dlatego też, w diecie racjonalnej NALEŻY wybierać pożywienie sklasyfikowane wg tabel tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu:

    1. ENERGIA:
    To głównie, jako podstawa CHLEB typu KR-IRL. IŻ=2,6%
    Wiem, że to problem, że się go nie kupi, że trzeba samemu, ale dla pana piekarza toksyczna mąka ma znaczenie, natomiast TWOJE zdrowie, dla pana piekarza znaczenia NIE ma. Dlatego musisz koniecznie sam. Tylko bez miodu, bez rodzynek, bo sprzyjają otyłości i cukrzycy typu 2. WYŁĄCZNIE wg oryginalnego przepisu ze strony internetowej;
    Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
    ADRES_______: http://www.instytutirl.com.pl/

    2. MIĘSA:
    Wyłącznie chude tj. wołowina, cielęcina, chudy drób bez skóry, cała dziczyzna.

    3. RYBY:
    Chude i tłuste, ale tłuste to tylko te dzikie, hodowlane WYKLUCZONE !!

    4. OWOCE MORZA:
    Tylko dzikie, bez octu, bez żadnych dziwnych zalew i sosów.

    5. OWOCE:
    Zdecydowanie wszystkie, jakie znamy.

    6. WARZYWA:
    Wszystkie świeże, gotowane, pieczone i smażone, ale jeśli smażone to wyłącznie na kroplach oleju i wodzie, ponieważ chłoną tłuszcz.
    GLUKOZA naturalna; to ryż, wszystkie kasze, owoce, warzywa. Logika myślenia, postęp, spokój.

    7. NABIAŁ:
    Cały i wszystkie przetwory nabiałowe: WYKLUCZONY !!
    Mleko krowie na planecie Ziemia jest dla cielaka, a nie dla człowieka. Koncentracja składników, to oczywiste tycie człowieka, wyroby w markecie dodatkowe toksyny. Takich wyrobów cielakowi bym nie dał z szacunku dla zdrowia przyszłej krowy. Cielak staje się krową 12 razy szybciej, niż noworodek dorosłym człowiekiem.
    Jeśli babcia pod lasem hoduje krowę, karmi ją wyłącznie trawą, w zimie sianem i suszonymi burakami, to wtedy od takiej zdrowej krowy, mleko jedynie powoduje otyłość u ludzi, ze względu na KONCENTRACJĘ składników. Mleko w marketach oraz np. jogurty z proszku, albo żółty ser 45% tłuszczu o długim terminie przydatności do spożycia, to już inny problem.
    P. S. Najwięcej wapnia jest w szprotkach np. wędzone 1400 j. m., mleko tylko 120 j. m., jogurty 120-170 j. m.

    7a. JAJA:
    Wszystkie jaja np. kurze, przepiórcze są DOZWOLONE.
    P. S. Kurczaki nawet małe żywią się wyłącznie trawą, jak dobra gospodyni o nie dba, to również suchymi ziarnami zbóż, no i niekiedy kurczak dzióbnie robaka. To wszystko. Dla ludzi, którzy spożywają jaja kurze problem stanowi jedynie duża ilość tłuszczu, ale to w przypadku, gdy kury są karmione resztkami z pańskiego stołu i spożywają WYSOKIE węglowodany, z chleba lub ciast, czyli chodzi o MĄKĘ. Trzustka u kur działa podobnie jak u człowieka. Jaja zakupione w markecie; to ocenę zostawiam jednak bez komentarza.

    8. WĘDLINY:
    Wszystkie muszą być wykluczone. Dobra masarnia z 30 dkg mięsa, wykonuje 100 dkg wyrobu finalnego o nazwie smaczna kiełbasa, lub mówią chuda szynka. Resztę ponad te 30 dkg to azotany, azotyny, fosforany,
    i cała paleta polepszaczy smaku, zapachu, barwniki itd. To zwykły przekręt i DRAMAT. Jeśli jest inaczej, to dlaczego stację telewizyjną nie wpuszczono do 9 z 10 masarni, które ta TV chciała pokazać. Pokazała tylko tą jedną, przygotowaną do pokazania w TV, i wyglądał ten zakład jakby tam nie było produkcji. Zwyczajnie szkoda słów, po prostu OMIŃ.

    9. MĄKA:
    Każda mąka np. pszenna, żytnia, odmiana pszenicy tzw. orkiszowa i inne to:
    GLUKOZA nienaturalna; wykluczamy. Stymuluje otyłość oraz cukrzycę typu 2, wzdęcia i zaparcia mamy gwarantowane !! Są to tzw. WYSOKIE węglowodany, tj. od 26,01% wzrostu.

    10. CUKIER:
    Spożywczy, biały i brązowy. Wykluczamy. Otyłość, cukrzyca typu 2, gwarantowane !!
    GLUKOZA nienaturalna; to mąka i cukier. Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość.

    11. NAPOJE:
    Kawa ekspres lub rozpuszczalna kofeinowa, herbata czarna, zielona, czerwona, soki świeże owocowe, warzywne to TAK !! Herbaty smakowe wykluczone, karton oczywiście również wykluczony. Alkohol dozwolony to: wina wytrawne i półwytrawne, białe i czerwone, każde piwo jasne, lecz uwaga woda schodzi do 24 godzin po piwku, oraz wódki wyłącznie białe.

    12. PRZYGOTOWANIE DO SPOŻYCIA:
    Gotowanie w wodzie; TAK. Gotowanie na parze; TAK. Pieczenie wg uznania; TAK. Smażenie na patelni; TAK. Jest tylko warunek podstawowy: smażymy zawsze na kroplach oleju i wodzie, przyprawy to sól kamienna, morska, pieprz, sucha papryka. Olej z pestek winogron, oliwa z oliwek, olej słonecznikowy, taka kolejność użycia, oczywiście do wyboru i smaku.

    Dokładniej przeczytasz w książce, naukowego INSTYTUTU IRL KRAKÓW. Książkę tą czytałem, ja się nią zachwycam, i w moim życiu jest na drugim miejscu, zaraz za elementarzem, a przed literaturą w oparciu o którą moja praca doktorska stała się faktem; warto !! po prostu zwyczajny niezbędnik.

    PUENTA:
    Z tej klasy tytularnym PROFESOREM się nie dyskutuje, należy wyłącznie się w JEGO wykład wsłuchać. Tym profesorem jest; PRZYRODA planety ZIEMIA.

    WYSTARCZY ZAPOZNAĆ SIĘ Z TREŚCIĄ PUBLIKACJI;
    Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. *
    Znajdują się w niej unikatowe tabele żywieniowe tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu.
    NISKIE węglowodany, to np.: banany, buraki, kasza, ryż, winogrona, ziemniaki. Publikacja zawiera pełną klasyfikację dostępnych w handlu artykułów spożywczych, tj. ponad 200 pozycji. Wybieramy pożywienie tzw. ZALECANE i DOZWOLONE.

    WYKLUCZAMY PRODUKTY TZW. ZAKAZANE:
    Zaczynamy wtedy dopiero, opanowywać i odchudzać nasz organizm !! W rozdziale NR 35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron.

    KONKLUZJA finalna:
    Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

    R E F L E K S J A:
    INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
    IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

    ORGANIZM CZŁOWIEKA BUDUJE NOWE KOMÓRKI W OPRACIU O SKŁADNIKI I ZWIĄZKI POKARMOWE:
    Dostarczane mu wraz ze zjadanym pożywieniem. Jemy pokarmy tzw. ŚMIECIOWE, to komórki mamy w złym gatunku; Wynik: częste dolegliwości, choroby, niesprawny układ immunologiczny, również krótkie życie. Gdy natomiast spożywamy produkty biologicznie prawidłowe, wynik jest następujący: realizujemy konstruktywnie, długi cykl życia bez większych dolegliwości i chorób.

    WYBÓR NALEŻY DO NASZEGO MÓZGU, KTÓRY GDY JEST ODŻYWIONY GLUKOZĄ NATURALNĄ:
    Czyli tzw. NISKIMI węglowodanami, tj. do 26% wzrostu; to podejmuje trafne decyzje w tej realnie istniejącej dla rozumnego człowieka: OCZYWISTOŚCI. *

    INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 12 359 70 15, telefon/fax: 12 358 77 30, Info: INSTYTUT IRL KRAKÓW, Pn.-Pt. 10:00-17:00

    ARTYKUŁ JEST OCZYWIŚCIE DO WOLNEGO WYKORZYSTANIA:
    Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.

    DLA NAS TJ. IRL KRAKÓW, OKREŚLENIE CYWILIZACJA WIĄŻE SIĘ Z PODAWANIEM LUDZIOM WIEDZY, PRAWDZIWEJ I JASNEJ:
    Oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych.

    MOTTO:
    Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy TU i TERAZ. Autorem przedstawionego artykułu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW.

    Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: jw. ***
    P. S. Od siebie tylko dodam, że te proste zasady zwyczajnie działają. Polecam i pozdrawiam WSZYSTKICH, zwłaszcza Tych z nadwagą.

    60. TEMAT:
    ENGLISH VERSION_______: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

    Biologia, medycyna.
  • 15/05/2010, 11:10
    AnNO
    KASZA. Dieta. Indeks... (Odp: 1)
    BH.220.
    MOTTO: Kasza, to oczywistość !! *

    WIKIPEDIA:
    Kasza, jadalne nasiona zbóż, często w postaci lekko rozdrobnionej (lecz nie tak bardzo jak mąka) lub tylko pozbawionej twardej łuski. Od wieków używane jako jeden z podstawowych składników kulinarnych w wielu kuchniach świata. Dzięki wysokiej zawartości skrobi posiadają wysoką wartość odżywczą. W kuchni polskiej aż do czasów potopu szwedzkiego rozmaite kasze stanowiły podstawę wyżywienia większości populacji.
    Znane są różne rodzaje kasz: kasza gryczana, kasza jaglana, kasza jęczmienna (m.in. pęczak, kasza perłowa), kasza kukurydziana, kasza manna, quinoa (kasza z nasion komosy ryżowej uprawianej m.in. w Peru i Ekwadorze), kasza z pszenicy na kutię. Za kaszę uznaje się czasem tradycyjny kuskus.

    IRL KRAKÓW:
    Kasza jaglana gotowana podnosi poziom cukru po spożyciu ok. 14-23% wzrostu, na ok. 1,5 godz.. Wchłania się szybko. Zawiera skrobię, ryż też, a mimo to kasza jaglana wchłania się już po 15 minutach, tj. mamy ten największy wzrost, a w ryżu po 60 minutach. Wzrosty po spożyciu: kasza jęczmienna ok. 4-8%, kasza gryczana ok. 9-18%, kasza manna ok. 10%, kasza kuskus ok. 22%. Wymienione KASZE zawierają w swoim składzie b. DUŻO węglowodanów i są to tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu, czyli wzrost poziomu cukru we krwi po ich spożyciu, nigdy nie przekracza: 26% wzrostu. Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i nie jest to trudne !! Wobec tego kasza powinna być jako produkt żywieniowy; ZALECANA lub DOZWOLONA. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

    PUENTA:
    KASZA, to produkt najwyższej wartości odżywczej, a więc biologiczne realia !! *

    NIEPRAWDY BIOLOGICZNE ORAZ PUSTE FRAZESY:
    O kaszy i nie tylko o kaszy, rozpowszechniają jedynie SPECE od tzw. Indeksu Glikemicznego, a to dlatego, że nic nie badali, nie znają glukometru, również nie czytali książek ze szkoły podstawowej (biologia 4 klasa) czyli plotą i plotą, wydając książkę za książką o tym Indeksie Glikemicznym. Kłamią. OMIŃ !!

    GOŁYM OKIEM WIDAĆ, ŻE CI SPECJALIŚCI OD IG, CYNICZNIE I BEZCZELNIE:
    Potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie.

    PRZECIEŻ DO NICH, NIE MOŻESZ ZADZWONIĆ, BO NIE MA GDZIE:
    Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego !? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do krakowskiego IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani żadnym naukowym reżimom czyli lekko, łatwo mówią prawdy biologiczne, które zbadali. Warto !!

    ZOBACZ TEŻ; CHLEB na OTYŁOŚĆ-IRL.
    Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
    Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
    Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
    ADRES_______: http://www.instytutirl.com.pl/

    BH.220.
    ENGLISH VERSION_______: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

    Biologia, medycyna.
  • 15/06/2010, 00:13
    AnNO
    OTYŁOŚĆ. Sposób na dużą...
    BH.501.
    MOTTO: Aby skutecznie i szybko przybrać na wadze przejdź na dietę wg tzw. Indeksu Glikemicznego. *

    WSKAZÓWKA ZASADNICZA:
    Jemy czekoladę 70% cacao IG=22 (tłuszcz i cukier), konsumujemy szynkę wieprzową 18% oraz ser żółty 45% tłuszczu. Trwałe i szybkie wzrosty zapewnione.

    A OTYLI:
    Przecież wg Michela Montignaca ser żółty, szynka wieprzowa czyli każdy tłuszcz się wydali, bo organizm też wg Tego specjalisty, nadmiar tłuszczu WYDALI zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: błazenada czy celowe i świadome OSZUSTWO ?!

    POTEM CO OCZYWISTE, CAŁE SPEKTRUM DOLEGLIWOŚCI I CHORÓB GWARANTOWANE:
    Również krótkie ŻYCIE. No i wybieraj z tabel IG i refleks wykazuj. Niskie IG dodaj zawsze z tłuszczem, bo można bez ograniczeń. Tak zalecał/zaleca otyły francuski politolog: M. Montignac. Kabaret, fałsz i HIPER BZDURA !! *

    WAŻNE:
    Należy również zaopatrzyć się w patyczek, którym rytmicznie pukamy się po własnym CZOLE, próbując wrócić do realiów, obowiązujących na planecie o nazwie ZIEMIA.

    R E F L E K S J A:
    INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
    IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody. IG; to marketing, obłuda i biznes.

    ZOBACZ TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
    Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
    Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
    Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
    ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/
  • 15/05/2010, 17:08
    aniam
    Re: DIETA; wyłącznie jako,...
    Bardzo cenne komentarze. Wiele z nich dosyć oczywistych ale na co dzień się o tym zapomina. Serdeczne dzięki za przypomnienie co jest naprawdę ważne.
  • 14/06/2010, 23:51
    AnNO
    CUKRZYCA typu 2. Można ją... (Odp: 3)
    BH.304.
    MOTTO: CUKRZYCA typu 2, a stabilny poziom cukru przez 24h !! *

    PRZY CUKRZYCY WAŻNYM JEST, ABY DOSTOSOWAĆ ODŻYWIANIE DO TABEL Z TZW. NISKIMI WĘGLOWODANAMI:
    Są to węglowodany, które po spożyciu podnoszą poziom cukru we krwi maksymalnie do 26% wzrostu, czyli nie nadwyrężają trzustki. Jemy niskotłuszczowo, 0% negatywnych TOKSYN, energetyczne węglowodany wyłącznie NIE przekraczające po spożyciu DOZWOLONEJ granicy; czyli 26% wzrostu. Pokarmy o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy.

    CHORUJĄC NA CUKRZYCĘ POWINNIŚMY ZATEM, REALIZOWAĆ DIETĘ:
    Wg tzw. NISKICH węglowodanów, tj. do 26% wzrostu, i nie chodzi bynajmniej o ilość czy o to, że są cukry proste lub złożone. Chodzi o to, aby klasyfikować węglowodany wg wzrostu poziomu cukru jaki POWODUJĄ we krwi po spożyciu. Nie uwzględniają tego wymienniki WW węglowodanowe, które pokazują wyłącznie ilości węglowodanów jako ilości, a nie uwzględniają JAKOŚCI !!

    TABELE; DOZWOLONE ORAZ ZAKAZANE DOPEŁNIAJĄ WŁAŚCIWEJ IDENTYFIKACJI PRAWD PRZYRODNICZYCH:
    Dostosowanie się do tabel zalecane i dozwolone pozwala w 2-3 DNI ustabilizować poziom cukru we krwi i NIE jest to TRUDNE. *

    PAMIĘTAJMY, ŻE POZIOM CUKRU WE KRWI NIE PODNOSI ANI POWIETRZE, ANI WODA MINERALNA, LECZ ZJADANE WĘGLOWODANY:
    Taki sposób odżywiania jest skuteczny i warto go zastosować OD ZARAZ !! Ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

    KONKLUZJA finalna:
    Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

    R E F L E K S J A:
    INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
    IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

    ZOBACZ TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
    Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
    Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
    Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
    ADRES_______: http://www.instytutirl.com.pl/

    BH.304.
    ENGLISH VERSION_______: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php
  • 14/06/2010, 23:54
    AnNO
    M. MONTIGNAC; był... (Odp: 2)
    42. TEMAT.
    TRAGIFARSA dla otyłych, i NIELOGICZNIE MYŚLĄCYCH !!

    PODPOWIEDŹ:
    Na wszystkie Twoje pytania, wątpliwości dotyczące zwalczania nadwagi i otyłości, również opanowania poziomu cukru w cukrzycy typu 2, także eliminacji bólów kręgosłupa znajdziesz odpowiedzi w książce, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. *
    Publikacja zawiera pełną klasyfikację dostępnych w handlu artykułów spożywczych, tj. ponad 200 pozycji. Wybieramy pożywienie tzw. ZALECANE i DOZWOLONE. Wykluczamy produkty tzw. ZAKAZANE. Zaczynamy wtedy dopiero, opanowywać i odchudzać nasz organizm !! W rozdziale NR 35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron.

    JA TĘ KSIĄŻKĘ CZYTAŁAM WIELOKROTNIE. POUKŁADAŁAM SOBIE WG NIEJ DIETĘ:
    To łatwe. Pamiętaj, że GŁÓD odczuwamy wtedy, gdy poziom cukru we krwi się obniża. Żebyś go sobie podwyższyła, niezbyt wysoko, bo otyłość, bo cukrzyca typu 2, ale w kategoriach dozwolonych i utrzymała tenże poziom we krwi przez parę godzin, to musisz sobie ugotować i upiec; CHLEB typu KR-IRL, który jest fenomenalnym w swej oczywistości i prostocie, odkryciem naukowców z krakowskiego instytutu: IRL KRAKÓW. Jest w nim odpowiednia (bardzo duża) ilość ok. 80% węglowodanów, tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu.

    PROBLEM PODSTAWOWY DLA CIEBIE, TO FAKT:
    Iż nie kupisz tego chleba nigdzie, nikt na nim nie zarabia, dlatego musisz go ugotować i upiec, sama np. 1 x na 2 tygodnie.

    GDY ZAPOZNASZ SIĘ Z TREŚCIĄ KSIĄŻKI, TO JEJ STRONY WYJAŚNIĄ CI:
    Sprawę poziomu cukru po spożyciu dosyć dokładnie. Omówiona jest też na przykładach praktycznych i realnych ok. 5 stron ciekawego, merytorycznego tekstu cała metoda, OTYŁEGO mocno pana o nazwisku Michel Montignac, który "After studying Political Science and specializing in the Social Sciences" nie był ani lekarzem kardiologiem, ani ŻADNYM innym lekarzem, czy też doktorem, tylko politologiem i dlatego nie musiał NIC badać, nie musiał być logiczny, bo oczywiście nie jest. To właśnie On wylansował Twój INDEKS GLIKEMICZNY, o którym z nadzieją piszesz.

    JEGO METODA, PANA POLITOLOGA MA BYĆ:
    Przyjemna i miła, łatwa do psychicznej akceptacji. Stąd biologicznych realiów mało, ale za to można wg Niego szczupleć np. po czekoladzie IG=22, to co ma wysoki indeks glikemiczny, a mały ładunek NIE można spożywać, lub można spożywać, jak kto lubi i chce wierzyć. Glukometr zakupiony w Internecie za ok. 40 zł, na pewno Ci pomoże w odrzuceniu teorii, JAKOBY: duży IG to nie można, a mały ładunek przy dużym IG, to można i nie można.

    MOTTO & REGUŁA: wszystko MOŻNA, co NIE MOŻNA, byle z CICHA i z ostrożna !? *

    DOPRAWDY, Z UWAGI NA TO, IŻ BYŁ TO POLITOLOG:
    To ja Go rozumiem. Dodatkowo sprawdziłam sobie na glukometrze, czy przyroda jest logiczna. Okazało się, że Darwin miał rację, że rację ma medycyna i biologia, można to sobie samemu sprawdzić, a Pan politolog jednoznacznie głosił swoje teorie o IG (w tabelach masa błędów) od lat 80-tych. Jak Mu ufać ?! Można tylko wierzyć w nierealną Jego wizję, bo prawdą biologiczną, to ta teoria nie jest. Ja zaufałam glukometrowi i medycynie. Wygrałam !!

    TEN WŁAŚNIE PAN, MICHEL MONTIGNAC:
    Stwierdzając jakoby chudą szynkę i tłusty ser żółty można spożywać bez, tak bez ograniczeń, a nadmiar spożytych pokarmów (masa tłuszczów i wysokich węglowodanów) organizm człowieka wydali zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią, naraził się w środowisku lekarskim na ŚMIESZNOŚĆ itd. itd.
    Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: NIErzetelność czy celowe i świadome OSZUSTWO ?! Takich przykładów jest w tej TEORII tak wiele, że niejeden zespół KABARETOWY, miałby obszerny materiał do rozśmieszania widzów.

    CHOĆBY TEORIA TEGO OTYŁEGO PANA:
    Michela Montignaca, jakoby węglowodan o nazwie błonnik, który jest węglowodanem nie wchłaniającym się do krwi, wg Niego obniża Indeks Glikemiczny produktu, a przecież IG podobno ma pokazywać wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu produktu zawierającego właśnie węglowodany. Powstaje zatem retoryczne pytanie, jak może wpływać błonnik na poziom cukru, w oczywistej sytuacji kiedy się przecież nie wchłania. Kilka wersji odpowiedzi znajdzie na pewno każdy zespół kabaretowy mający ten temat w repertuarze.

    R E F L E K S J A:
    INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
    IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody. IG; to marketing, obłuda i biznes.

    ZOBACZ TEŻ;
    70. TEMAT:
    Michel Montignac, był POLITOLOGIEM, nie lekarzem, jednak tak !!
    ___: http://www.hotfrog.pl/Firmy/INSTYTUT-IRL-KRAK%C3%93W/MICHEL-MONTIGNAC-jest-POLITOLOGIEM-nie-LEKARZEM-ale%C5%BC-TAK-10356

    Pozdrawiam Cię, zdrowa, szczupła i silna na metodzie odżywiania, wg zasad biologii i medycyny, zidentyfikowanych przez krakowski instytut: IRL KRAKÓW.

    WZROST POZIOMU CUKRU PO SPOŻYCIU:
    Produktów zarówno TY, jak i SPECJALIŚCI od IG, znajdziecie na stronie internetowej; ***
    Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
    ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/
  • 14/06/2010, 23:55
    AnNO
    MICHEL MONTIGNAC. Był... (Odp: 1)
    70.TEMAT.
    KŁAMSTWO, tj. swobodne podejście do faktów; czyżby lichy KABARET ?! *

    Przesyłam Panu/ poniższy tekst do wiadomości. Ja ten tekst napisałem dla 15 letniego młodego człowieka, zachwyconego tzw. Indeksem Glikemicznym, po którym tenże młodzian przytył w jednym roku ponad 30 kilogramów, i pełen najgłębszej frustracji zapytał mnie o zdanie. Poniżej prezentuję moją odpowiedź dla tego otyłego młodzieńca.

    PODPOWIEDŹ:
    1. Wpisz sobie w Google: MONTIGNAC w TVN.
    2. Wpisz sobie w Google: dieta montignac część 2

    tvn.1.
    __: http://dziendobrytvn.plejada.pl/24,17678,news,,1,,kim_jest_michel_montignac,aktualnosci_detal.html
    You Tube
    __: http://www.youtube.com/watch?v=IfPMvUy8b5Y

    TEN FILMIK WIELE WYJAŚNIA:
    Zobaczysz swojego naukowca od tego IG, czyli INDEKSU GLIKEMICZNEGO, który tak do końca nie wie co mówi. Stwierdzenia i niemerytoryczny przekaz; są widoczne gołym okiem. To jakieś fiction i życzenia. Przykre, bo przez ten IG, ludzie pogarszają stan zdrowia w cukrzycy nadwyrężając swoje trzustki. Jak się tych wypowiedzi posłucha to rodzi się pytanie następujące: majaczenia otyłego Pana, czy już zaburzenia w realnym odbiorze rzeczywistości ewidentnie niewydolnego; wręcz prymitywnego umysłu.

    CZEKOLADA GORZKA MIN. 70% CACAO, PODNOSI POZIOM CUKRU O 42% :
    Chleb pumpernikiel, chleb pszenno żytni, podnoszą poziom o 53-74% wzrostu po spożyciu. Figi suszone 58%, a czysta apteczna glukoza o 74% itd. itd. Te wzrosty nadwyrężają trzustki Polaków. Natomiast politolog od 16 lat w naszym kraju, pisał/pisze że należy spożywać produkty wg IG; szczupleć i leczyć cukrzycę. Rozumiem, że wg Niego leczenie cukrzycy polega na zamęczaniu trzustki.

    LUDZIE UMIERAJĄ Z POWODU OTYŁOŚCI I CUKRZYCY:
    Faza wstępna to więcej chorób, nadwyrężony budżet naszego Państwa, amputacje stóp cukrzycowych, zatory tętnicze i żylne, przeciążone i zatrzymujące się serca. No i co, no i czas już z tym skończyć. A otyli; przecież wg Michela Montignaca ser żółty, szynka wieprzowa czyli każdy tłuszcz się wydali, bo organizm też wg Tego specjalisty, nadmiar tłuszczu WYDALI. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: NIErzetelność czy celowe i świadome OSZUSTWO ?!

    CHOĆBY TEORIA TEGO PANA:
    Michela Montignaca, jakoby węglowodan o nazwie błonnik, który jest węglowodanem nie wchłaniającym się do krwi, wg Niego obniża Indeks Glikemiczny produktu, a przecież IG podobno ma pokazywać wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu produktu zawierającego węglowodany. Powstaje zatem RETORYCZNE pytanie, jak może wpływać błonnik na poziom cukru, w oczywistej sytuacji kiedy się przecież nie wchłania. Kilka wersji odpowiedzi znajdzie na pewno każdy zespół kabaretowy mający ten temat w repertuarze.

    MOTTO & REGUŁA: wszystko MOŻNA, co NIE MOŻNA, byle z CICHA i z ostrożna. *

    GOSPODARZ PLANETY CZYLI PRZYRODA, USTALIŁA DLA ORGANIZMÓW ŻYWYCH NOŚNIK ENERGII:
    W postaci tłuszczu, który wchłania się błyskawicznie i gwarantuje minimum 1 miesiąc życia bez pokarmu. Wg politologa się wydala. A Ty lepiej zapoznaj się z tzw. INDEKSEM ŻYWIENIOWYM, tj. IŻ produktu; to zobaczysz jak to ułożył gospodarz naszej planety. Trzeba się do reguł gospodarza zawsze dostosować jak Cię gości u siebie. Nas na Ziemi gości perfekcyjny gospodarz, czyli PRZYRODA.
    Pewien znany kucharz, oraz znana mistrzyni olimpijska się do tego nie dostosowali. Jaki wniosek. Prosty wniosek. Dostosuj się, i nie powtarzaj nieprawd przyrodniczych, o których nic nie wiesz. Dokonuj zdrowych wyborów. Pozdrawiam Cię.

    P. S. KOMPETENCJA I NIEMERYTORYCZNA WIEDZA FRANCUSKIEGO POLITOLOGA:
    Gwarantuje pełną kompromitację wyznawców tzw. Indeksu Glikemicznego, tj. IG produktu, którego ojcem biologicznym był właśnie Pan Michel Montignac. Francuz był/jest wielkim guru dla niektórych żywieniowych podpowiadaczy, a na filmie widać w pełni Jego wiedzę i klasę naukową. BRAWO !! tak trzymać; blamaż i pełna kompromitacja, kłamliwej wizji nieprawd biologicznych tej bzdurnej teorii, jest gwarantowana i to już niebawem.

    R E F L E K S J A:
    INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
    IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

    UWAGA:
    Tabele produktów wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu; pomogą nam we właściwej ocenie, przy realnym doborze pokarmów dla nas biologicznie prawidłowych. Tabele IŻ, opracowali naukowcy z instytutu o nazwie: IRL KRAKÓW.

    WZROST POZIOMU CUKRU PO SPOŻYCIU PRODUKTÓW, TEN REALNY:
    I biologicznie zweryfikowany zarówno TY, jak i SPECJALIŚCI od IG, znajdziecie w publikacji;
    Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
    Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
    Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
    ADRES_______: http://www.instytutirl.com.pl/

    70.TEMAT:
    ENGLISH VERSION_______: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php
  • 14/06/2010, 23:57
    AnNO
    M. MONTIGNAC, był...
    MM.2.
    MOTTO: TRAGIFARSA dla otyłych, i NIELOGICZNIE myślących !! *

    PODAWANIE TZW. INDEKSU GLIKEMICZNEGO W STOSUNKU DO OK. 30% PRODUKTÓW, TO ZWYCZAJNE BŁĘDY MERYTORYCZNE:
    Nieprawdy biologiczne, lub raczej prostackie i bezczelne oszustwo wobec łaknących prawdziwej wiedzy otyłych Polaków.

    TEN OSZUKAŃCZY PROCEDER JEST KPINĄ Z INTELIGENCJI WSPÓŁCZESNEGO CZŁOWIEKA !!
    Wobec POLAKÓW są to w NAJwyższym stopniu NIEuczciwi, NIKczemni propagatorzy KŁAMSTW, którzy będą postawieni przed SĄDEM.

    CI PROPAGATORZY TZW. IG, KŁAMIĄ:
    Najzwyczajniej przyczyniając się do wzrostu zachorowań na CUKRZYCĘ TYPU 2, również szerzenia się PLAGI OTYŁOŚCI, a nie wykonywali najprostszych nawet badań medycznych (elementarne analizy laboratoryjne) i rozpowszechniają pseudo reguły, które nijak nie odnoszą się do rzeczywistości wykreowanej na naszej planecie przez miliony lat; procesem o nazwie życie organizmów żywych. Gołym okiem widać, że Ci SPECJALIŚCI od IG, cynicznie i bezczelnie potwierdzają Nieprawdy BIOLOGICZNE, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie.

    DOPIERO ZAZNAJOMIENIE SIĘ Z TABELAMI IŻ:
    Produktów sklasyfikowanych w oparciu o wartości liczbowe jako tzw. Indeks Żywieniowy tj. IŻ produktu, stanowi spójne kompendium wiedzy dającej finale rozwiązania w zakresie zwalczania obu chorób.

    TZW. INDEKS GLIKEMICZNY, KTÓRYM TO POLACY SĄ OKŁAMYWANI:
    Przez ten IG tyją i zaczynają mieć cukrzycę; cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została zdemaskowana w książce, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. * Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów.

    WAŻNE:
    Naukowcy z IRL KRAKÓW, powinni przy każdej książce w całym Internecie (opinie, recenzje), w każdej księgarni w której są książki o IG wpisać komentarz pokazujący prawdy biologiczne, które zbadali, ale również powinni opisać przy każdej książce z IG, dlaczego Polacy tyją i zaczynają mieć cukrzycę, a powodem jest dostosowanie jadłospisu do tabel z tzw. Indeksem Glikemicznym, pełnych błędów merytorycznych i NIEPRAWD biologicznych.

    WG TEGO IG, TO PO CZEKOLADZIE 70% CACAO:
    Się CHUDNIE, a nadmiar tłuszczu z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka WYDALA zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: błazenada czy celowe i świadome OSZUSTWO ?! Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy).

    PRZEKAZ JAKO OSZUKAŃCZY PROCEDER:
    O tzw. indeksie glikemicznym nadaje się, aby zgłosić sprawę do Prokuratury i to natychmiast, a nie żeby Polacy tracili zdrowie. Musimy mieć świadomość Kto do nas o tym IG pisze; to ANONIMOWI oszczercy kryjący się za swoją PODŁOŚCIĄ.

    KAŻDY ZATEM, TAK JAK NASZA WYBITNA ARTYSTKA PANI URSZULA DUDZIAK:
    W telewizji TVN poinformowała, powinien się zaznajomić z tabelami tzw. Indeksu Żywieniowego, tj. IŻ produktu; oraz upiec sobie CHLEB typu KR-IRL, o którym Ona mówiła: OBYWATEL ŚWIATA, co oczywiste przecież.

    R E F L E K S J A:
    INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
    IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

    ZOBACZ TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
    Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
    Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
    Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
    ADRES_______: http://www.instytutirl.com.pl/

    MM.2.
    ENGLISH VERSION_______: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php
Reply
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Login
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PoradyVideo
VideoPorady